Vrouwelijke voice over meldt zich

Gepubliceerd op 4 januari 2022 om 15:49

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik kan niet zeggen dat ik er altijd al van droomde om mijn stem terug te horen op tv, radio of online. Ik zag mijzelf niet als de volgende Disney Princes of Pixar heldin. En ik was al helemaal niet bezig met het idee dat er mensen zijn die daar daadwerkelijk geld mee verdienen. Ik was gewoon.... ik. En hoewel ik mijzelf onmogelijk volledig kan beschrijven in een blogpost, ben ik onder andere: creatief, sociaal, leergierig en altijd op zoek naar afwisseling en vrijheid. En die eigenschappen, samen met mijn stem natuurlijk, bleken uiteindelijk te leiden tot een bloeiend voice over bestaan. Welkom op mijn blog! 

 

vioice over vrouw vrouwelijke voice over maken

 

Creatief 

Als kind stond ik altijd te zingen en te dansen. Na een paar jaar fanatiek te hebben geturnd kwam ik in aanraking met dans en ik ontdekte dat ik me erin kon uitdrukken. Dus van mijn 8e tot mijn 25e heb ik minimaal 3 keer per week danslessen gevolgd, gegeven, opgetreden en op mijn 17e ook een jaar vooropleiding van de musical academie gedaan. Ik zong namelijk ook heel graag en speelde toneel. Je klassieke podiumbeest kun je wel zeggen. Die jaren op het podium en in de dansschool zorgden ervoor dat ik een 2e familie kreeg van creatievelingen en dat ik ontdekte wie ik (o.a.) was.  

Ik schreef altijd al verhalen en gedichten (mijn 1e publicatie was toen ik 10 jaar oud was: het gedicht 'ster’ in een gedichtenbundel van Unicef) en droomde ervan om later boeken te schrijven en reisjournalist te worden. Het leven is anders gelopen, maar ik verzin nog steeds minimaal 1 keer per dag een nieuw verhaal. Inmiddels meestal ter lering ende vermaeck van mijn zoon. En áltijd met bijpassende stemmetjes. 

 

Sociaal 

Na de middelbare school besloot ik, net als mijn vader, om maatschappelijk werk en dienstverlening te gaan studeren. Wel met een minor journalistiek, voor het geval ik toch nog Floortje Dessing achterna zou gaan. Na mijn studie kwam ik bij de afdeling Inburgering terecht van de gemeente Leiden, geen echte hulpverlening maar wel een heerlijke onderdompeling 

in culturen. Een jaar later vond ik mijn doelgroep toen ik kwam te werken in een vrouwenopvanghuis voor slachtoffers van huiselijk geweld. Wat heb ik daar veel geleerd. En nu, 12 jaar en 3 werkgevers later, mag ik mijzelf ‘expert huiselijk geweld en stalking’ noemen en werk ik nog steeds met plezier en liefde aan het vergroten van de veiligheid van honderden mannen, vrouwen en kinderen.  

Daarnaast geniet ik er gewoon heel erg van om echt contact te hebben met andere mensen, gezelligheid, een inkijkje krijgen in het leven van een ander en delen wat je hebt en weet zullen altijd de kern vormen van wie ik ben en ook wil zijn. Dit vertaalt zich ook in het contact met mijn opdrachtgevers en de service die ik ze verleen. We werken dan wel veel online, maar uiteindelijk is het toch de echte menselijke interactie en leuk contact wat het tot een succes maakt, keer op keer. 

 

Leergierig 

Boekenwurm meldt zich. Ik heb, echt waar, als kind de jeugdafdeling van de wijkbieb uitgelezen. Alle boeken stonden op mijn leenlijst. Dus ik kreeg een taart, en een routebeschrijving naar de grote bibliotheek in het centrum. Ik ben altijd blijven lezen en leren. Fictie maar ook heel veel non-fictie. Wanneer ik me in een onderwerp interesseer duik ik er helemaal in. Lees, kijk en luister alles wat ik erover kan vinden tot mijn geest verzadigd is en zich een nieuwe interesse aandient. Inmiddels met 2 banen, een kind en een huishouden ga ik er niet meer zo hard doorheen als vroeger, maar leren blijft iets wat ik heel graag doe. 

En dat kwam dus mooi van pas toen ik in 2020 per toeval op het voice over vak stuitte en een nieuwe liefde ontdekte. Ik deed een basiscursus stem acteren, omdat het op mijn pad kwam en het me gewoon ontzettend leuk leek. De cursus liep ten einde, maar ik wilde de studio niet uit. Een idee borrelde op in mijn hoofd: zou ik dit écht kunnen gaan doen? En toen was het hek van de dam. Ik las, keek, en luisterde alles wat ik te pakken kreeg over voice over werk, ondernemen, marketing, stemtechnieken etc, en waagde de sprong. Op 1 januari 2021 ging Moonvoice officieel van start.  

Het ondernemen is voor mij de grootste bron van persoonlijke ontwikkeling gebleken, een immense leerschool die ik nog lang niet heb afgerond. Als dat überhaupt al mogelijk zou zijn. Ik geniet er met volle teugen van en heb in een jaar tijd meer geleerd van het ondernemen en inspreken, dan van die hele wijkbieb bij elkaar.  

 

Vrijheid 

Ik heb ik altijd al een drang naar vrijheid en afwisseling gehad, vooral in de vorm van reizen. Mijn interesse in mensen en avontuur vertaalt zich in een liefde voor het verkennen van andere landen en culturen. Ik heb er inmiddels al vele mogen doorkruisen. En hoewel ik inmiddels (gelukkig) niet meer de grote onrust voel die ik als twintiger voelde wanneer ik langer dan een paar maanden in Nederland was, blijft de nieuwsgierigheid groot.  

Maar ook binnen mijn werk hou ik van vrijheid: ik bepaal graag zelf wat ik met wie, wanneer doe en op welke manier. In loondienst heb ik het getroffen met een baan die daar redelijk aan voldoet, maar als ondernemer en voice over ging de wereld nog veel verder voor me open. Hoe leuk is het om de meest uiteenlopende producties in te mogen spreken, de ene keer als serieuze zakenvrouw, dan weer als hysterische tiener of pratende olifant. En hoe fijn is het om elke dag en week te kunnen inspringen op wat op dat moment mijn interesse heeft, daar ga ik lekker op.  

 

Moonvoice

Als voice over en stemactrice mag ik mijn creativiteit, sociale vaardigheden, leergierigheid en flexibiliteit elke dag inzetten om de producties van mijn klanten te verrijken met een passende stem, en om Moonvoice te laten groeien en floreren. Vanuit mijn studio op zolder ben ik in contact met mensen van over de hele wereld, en maak ik de meest uiteenlopende avonturen mee. Ik leer, onderzoek, lach en ontdek elke dag opnieuw. Dus hoewel ik niet kan zeggen dat ik als kind al droomde van een baan als voice over, is het ábsoluut een prachtige aanvulling op mijn leven. En ik hoop het nog heel veel jaren met veel plezier te mogen doen. Misschien ook wel voor jou?