Blog

De cruciale rol van voice over in audio-descriptie en toegankelijkheid in de entertainmentindustrie

Audio-descriptie is een belangrijk hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking om toegang te krijgen tot de inhoud van films, televisieprogramma's, theatervoorstellingen en andere vormen van entertainment. Audio-descriptie is een techniek waarbij visuele informatie die niet wordt uitgesproken, zoals de acties op het scherm of de kenmerken van de personages, wordt beschreven zodat mensen met een visuele beperking deze kunnen begrijpen. 

Lees meer »

Hoe kun je zelf een podcast maken: Tips voor beginners en het belang van een podcast editor

Podcasting is de laatste jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen luisteren naar podcasts en ook het aantal mensen dat zelf een podcast maakt groeit snel. Het maken van een podcast is een uitstekende manier om jouw kennis en expertise te delen met een groter publiek. Maar hoe kun je zelf een podcast maken? In dit artikel geef ik je tips voor beginners en leg ik uit waarom het belangrijk is om te investeren in een professionele editor. 

Lees meer »

De kracht van emotie in een voice-over en hoe het jouw publiek kan aanspreken

Een goede voice-over kan een belangrijke rol spelen bij het overbrengen van je boodschap en het versterken van jouw merk. Naast de juiste toon en stijl is emotie een krachtig middel om de betrokkenheid van je publiek te vergroten en je boodschap kracht bij te zetten. In deze blog bespreek ik de kracht van emotie in een voice-over en hoe je dit kunt gebruiken om jouw publiek aan te spreken en je merk te versterken. 

Lees meer »

Hoe een podcast editor het verschil maakt

Podcasts worden steeds populairder en er zijn inmiddels duizenden verschillende podcasts beschikbaar in verschillende genres. Het produceren van een goede podcast vereist echter veel werk en inspanning. Een podcast-editor zal hierbij het verschil kunnen maken tussen een gemiddelde podcast en een uitstekende podcast. In deze blog bespreek ik hoe een podcast-editor het verschil kan maken voor jouw podcast. 

Lees meer »

De voordelen van het rechtstreeks inhuren van een stemacteur voor jouw video- en animatieprojecten

Als video- of animatieproductiebedrijf weet je hoe belangrijk het is om de perfecte stem te vinden voor jouw projecten. De keuze van de stem van een voice-over kan het succes van jouw video of animatie maken of breken. Het liefst wil je daarom de beste stem én de beste communicatie. Daarom is het zo belangrijk om de juiste keuze te maken tussen het inhuren van een stemacteur rechtstreeks of via een bureau. 

Lees meer »

Verbeter uw commercial met een professionele voice over

Als videoproducent of marketingbureau begrijpt u het belang van een goed gemaakte commercial die aansluit bij uw doelgroep. Een professionele voice-over kan uw commercial een boost geven door uw boodschap op een effectieve, pakkende en memorabele manier over te brengen. In deze blogpost beschrijf ik hoe een professionele voice-over uw commercial kan verbeteren en waar u op moet letten bij het selecteren van een stem. 

Lees meer »

Waarom het inhuren van een professionele editor zo belangrijk is voor het succes van je podcast

Podcasting is de laatste jaren steeds populairder geworden, met miljoenen mensen die afstemmen om naar hun favoriete podcasts te luisteren. Maar met zoveel podcasts kan het een uitdaging zijn om je te onderscheiden van de concurrentie. Dat is waar een professionele editor om de hoek komt kijken. In deze blogpost vertel ik waarom het inhuren van een professionele editor essentieel is voor het succes van je podcast en hoe deze je kan helpen de luisterervaring van je podcast te verbeteren en je te onderscheiden.  

Lees meer »

De voor- en nadelen van werken als voice over

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik als voice over en stemactrice werk, krijg ik vaak enthousiaste en nieuwsgierige reacties. Het vak spreekt tot de verbeelding, en dat begrijp ik volledig. Het is ook ontzettend leuk om te doen! Maar net zoals elk ander beroep heeft het naast heel veel voordelen, ook een aantal nadelen. Dus voor iedereen die overweegt een poging te wagen óf die gewoon nieuwsgierig is, volgen hier de voor- én nadelen van het werken als voice over.

Lees meer »

Hoe werkt een live voice over opname op afstand?

Vroeger moest je als voice over of stemacteur altijd naar een studio toe reizen om onder leiding van een regisseur en samen met een audiotechneut een goede opname te maken. Tegenwoordig worden veruit de meeste voice over's opgenomen in thuisstudio's. Dit scheelt tijd en geld en is dus vaak een prima ontwikkeling. Maar er zijn ook producties waar de opdrachtgever toch wel graag wil dat er regie is, en hoe werkt dat dan als er geen tijd is om een studio te boeken of niet iedereen is in hetzelfde land? Dán boek je een 'remote live directed session', oftewel een live geregisseerde sessie op afstand. En dat is vaak toch even wennen aan beide kanten. Daarom leg ik in deze blog uit wanneer je hier voor kiest, hoe je de sessie aan beide kanten het beste kunt voorbereiden, op welke manieren je met elkaar in contact kunt komen, en hoe de opnamesessie vervolgens meestal verloopt.

Lees meer »

Hoe een voice over je E-learning verbetert

De afgelopen jaren heeft de pandemie het thuiswerken en thuis studeren in een stroomversnelling gebracht. Ineens moesten we wel op zoek naar oplossingen om medewerkers, leerlingen en studenten op afstand te kunnen aansturen én dingen bij te brengen. Dit heeft onder andere een impuls gegeven aan de E-learning industrie. Bedrijven en scholen huren ontwikkelaars in om hun cursus, training of opleiding online toegankelijk te maken, het liefst interactief en met meetbare resultaten. Volgens de statistieken van Ambient Insight zal de wereldwijde E-learning markt jaarlijks met 5% blijven groeien, en op termijn de offline vormen van leren vervangen. En dat merk ik ook als voice over, want ik spreek steeds vaker zo'n cursus, video of leeromgeving in. Wat voegt een voice over nou toe aan jouw E-learning aanbod? En waar moet je dan op letten? In deze blog duik ik in voice over's voor E-learning producten. 

Lees meer »

Voice over bucket list

Iedereen heeft wel zijn eigen persoonlijke bucket list op werk-gebied. Een groot project runnen, die ene klant binnenhalen, misschien wil je wel een congres organiseren of je eigen bedrijf starten. Mijn werk als voice over inclusief het ondernemen is wat mij betreft op zichzelf al een dreamjob. Maar natuurlijk denk ik wel eens 'als ik dát nou toch eens zou mogen inspreken/doen!'. En dromen worden werkelijkheid door ze hardop uit te spreken en vervolgens actie te ondernemen. Bovendien is een beetje dagdromen op zijn tijd wel fijn. Dus in deze blog neem ik jullie mee in mijn voice over bucket list. Welke opdrachten zou ik graag eens willen doen.

Lees meer »